Bedrijfsprofiel

Cuperus Consultants is een ingenieursbureau dat meldkameroplossingen levert in mission critical omgevingen.

Sinds de oprichting in 1987 heeft Cuperus Consultants veel ervaring opgedaan met de processen in en rond meldkamers en het realiseren van geautomatiseerde (deel)oplossingen hiervoor. Het betreft meldkamers van instanties wiens bedrijfsprocessen mission critical zijn, waar de primaire taken geen seconde verstoord mogen worden.

De meldkameroplossingen betreffen hoofdzakelijk software ontwikkeling. In de complexe omgevingen waar onze systemen functioneren zijn echter ook vaak kleinschalige speciale hardware ontwikkelingen noodzakelijk om het geheel werkend te krijgen. Ook op dat gebied heeft Cuperus Consultants een uitgebreide ervaring en is daarmee in staat om de totaal-verantwoordelijkheid te nemen bij de realisatie van de meldkameroplossing.

Naast het realiseren van specifieke (deel)oplossingen doet Cuperus Consultants ook aan ontwikkeling van producten. Belangrijkste voorbeeld hiervan is het product Kolibri, een suite van meldkameroplossingen bestaande uit een tracking- en dispatch interface.

De sectoren waarin wij veelal werken zijn Openbare Orde en Veiligheid (Politie, Brandweer en Ambulance diensten), Olie & Gas, Nutsbedrijven, Openbaar Vervoer, Stadswachten, Musea, Beveiliging en Overheids diensten.

Het bedrijf heeft zijn basis naast de Technische Universiteit Delft. De werknemers van Cuperus Consultants hebben een opleiding als natuurkundig of elektrotechnisch ingenieur, en beschikken over een uitgebreide ervaring op het gebied van systeemontwikkeling.

Samenvattend kan Cuperus Consultants worden gekenmerkt door de volgende eigenschappen:
  • Hoog opgeleid personeel
  • Veel ervaring met alle relevante ontwerpmethoden en ontwikkelplatforms
  • Ervaring met zowel hardware- als softwareontwikkeling
  • Een grote materiekennis op het gebied van meldkameroplossingen in mission critical omgevingen